Ogólnopolski konkurs
„Zdrowo, smacznie i tanio
– menu „Klubu 37 smaków”
Konkurs pod patronatem

Do półfinału konkursu zakwalifikowali się:
Latos Natalia Terpentyna,Mateusz Ratajczak Tychy
Gruchlik Julia Tychy
Morawiecka Julia Wrocław
Sikora Oliwia Terpentyna
Waliczek Aleksandra Tychy
Chłapek Agnieszka Bojszowy
Bąk Kornelia Wrocław
Furmanek Weronika Kurowice
Botyń Tymon Bielsko-Biała
Sołtys Urszula Lublin
Sołtys Ewelina Lublin
Punktacja opiekunów w półfinale pobierz plik pdf
Do finału konkursu zakwalifikowali się:
Mateusz Ratajczak TychyChłapek Agnieszka Bojszowy
Morawiecka Julia Wrocław
Latos Natalia Terpentyna,
Gruchlik Julia Tychy
W finale, niezależnie od siebie, prace oceniali:
1.Elżbieta Bowdur - Koordynator ECDL na Śląsku, prezes Stowarzyszenia „Komputer i Sprawy Szkoły KISS”2. Beata Chodacka - Koordynator ECDL w Małopolsce, wiceprezes Małopolskiego Oddziału PTI, nauczyciel Informatyki w SP 33 w Krakowie
3. Anna Jurzak - absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Zdrowia Publicznego i Dietetyki. Specjalista do spraw redukcji masy ciała oraz wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych. Właściciel Centrum Leczenia Otyłości "Lekko i zdrowo" w Tychach
4. Agnieszka Pilarczyk - właścicielka i menager w restauracji "Enklawa" Tychy
5. Opiekunowie uczniów razem - czyli łączna punktacja w półfinale będzie zaliczona jako głos jednego członka jury
WYNIKI FINAŁOWE KONKURSU
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | MIEJSCA |
Ratajczak Mateusz | Chłapek Agnieszka |
Morawiecka Julia |
Gruchlik Julia |
Latos Natalia |
|
SP 37 Tychy | Bojszowy | SP 97 Wrocław | SP9 Tychy | ZPO Terpentyna | JURY |
5 | 3 | 2 | 4 | 1 | Beata Chodacka |
4 | 2 | 5 | 3 | 1 | Elżbieta Bowdur |
5 | 4 | 2 | 1 | 3 | Anna Jurzak |
4 | 5 | 3 | 1 | 2 | Agnieszka Pilarczyk |
5 | 4 | 3 | 1 | 2 | Opiekunowie |
<pobierz> | <pobierz> | <pobierz> | <pobierz> | <pobierz> |
KONKURS
Konkurs polega na przygotowaniu prezentacji Power Point zgodnie postanowieniem regulaminu:
- Prezentacja ma być elektronicznym menu naszej restauracji „Klubu 37 smaków” składającym się z 5 potraw, których wartość jednej porcji w sprzedaży wyniesie do 5 zł, dając przy tym zysk minimum 10% (czyli wartośc produktów max 4,5zł).
- Potrawy w menu: przystawka, zupa, danie główne, deser, napój lub sałatka. Dobór potrawy dowolny – mile widziane szybkie do wykonania, z produktów łatwo dostępnych.
- Opis każdej z potraw ma zwierać: spis potrzebnych produktów z określeniem ich ceny (w oparciu o cenniki hipermarketów, dostępne w Internecie) oraz ilości porcji jaką się uzyska, przepis przygotowania, opis potrawy, inne informacje.
- Każda placówka może nadesłać maksymalnie 2 prace wykonane przez różnych uczniów. Termin do 23 listopada 2018 Uwaga! Można w prezentacji użyć logo "Klubu 37 smaków"
Gwarantujemy cenne nagrody:
za pierwsze miejsce sprzęt elektroniczny wartości 300 zł, za drugie 200 zł, za trzecie 100 zł.
Dodatkowo p. Elżbieta Bowdur, ślaska koordynator ECDL, przyznała vouchery na egzamin ECDL z modułu S10 "Podstawy programowania".
No i oczywiście, to co najważniejsze - chwała zwycięzcy!