Klub 37 Smaków


Ogólnopolski konkurs
„Zdrowo, smacznie i tanio
– menu „Klubu 37 smaków”


Konkurs pod patronatem KISS

Do półfinału konkursu zakwalifikowali się:

Latos Natalia Terpentyna,
Mateusz Ratajczak Tychy
Gruchlik Julia Tychy
Morawiecka Julia Wrocław
Sikora Oliwia Terpentyna
Waliczek Aleksandra Tychy
Chłapek Agnieszka Bojszowy
Bąk Kornelia Wrocław
Furmanek Weronika Kurowice
Botyń Tymon Bielsko-Biała
Sołtys Urszula Lublin
Sołtys Ewelina Lublin

Punktacja opiekunów w półfinale pobierz plik pdf

Do finału konkursu zakwalifikowali się:

Mateusz Ratajczak Tychy
Chłapek Agnieszka Bojszowy
Morawiecka Julia Wrocław
Latos Natalia Terpentyna,
Gruchlik Julia Tychy


W finale, niezależnie od siebie, prace oceniali:

1.Elżbieta Bowdur - Koordynator ECDL na Śląsku, prezes Stowarzyszenia „Komputer i Sprawy Szkoły KISS”

2. Beata Chodacka - Koordynator ECDL w Małopolsce, wiceprezes Małopolskiego Oddziału PTI, nauczyciel Informatyki w SP 33 w Krakowie

3. Anna Jurzak - absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Zdrowia Publicznego i Dietetyki. Specjalista do spraw redukcji masy ciała oraz wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych. Właściciel Centrum Leczenia Otyłości "Lekko i zdrowo" w Tychach

4. Agnieszka Pilarczyk - właścicielka i menager w restauracji "Enklawa" Tychy

5. Opiekunowie uczniów razem - czyli łączna punktacja w półfinale będzie zaliczona jako głos jednego członka jury


WYNIKI FINAŁOWE KONKURSU

1 2 3 4 5 MIEJSCA
Ratajczak Mateusz Chłapek Agnieszka
Morawiecka Julia
Gruchlik Julia
Latos Natalia
SP 37 Tychy Bojszowy SP 97 Wrocław SP9 Tychy ZPO Terpentyna JURY
5 3 2 4 1 Beata Chodacka
4 2 5 3 1 Elżbieta Bowdur
5 4 2 1 3 Anna Jurzak
4 5 3 1 2 Agnieszka Pilarczyk
5 4 3 1 2 Opiekunowie
<pobierz> <pobierz> <pobierz> <pobierz> <pobierz>





KONKURS
Konkurs polega na przygotowaniu prezentacji Power Point zgodnie postanowieniem regulaminu:

- Prezentacja ma być elektronicznym menu naszej restauracji „Klubu 37 smaków” składającym się z 5 potraw, których wartość jednej porcji w sprzedaży wyniesie do 5 zł, dając przy tym zysk minimum 10% (czyli wartośc produktów max 4,5zł).

- Potrawy w menu: przystawka, zupa, danie główne, deser, napój lub sałatka. Dobór potrawy dowolny – mile widziane szybkie do wykonania, z produktów łatwo dostępnych.

- Opis każdej z potraw ma zwierać: spis potrzebnych produktów z określeniem ich ceny (w oparciu o cenniki hipermarketów, dostępne w Internecie) oraz ilości porcji jaką się uzyska, przepis przygotowania, opis potrawy, inne informacje.

- Każda placówka może nadesłać maksymalnie 2 prace wykonane przez różnych uczniów. Termin do 23 listopada 2018 Uwaga! Można w prezentacji użyć logo "Klubu 37 smaków"


Gwarantujemy cenne nagrody:
za pierwsze miejsce sprzęt elektroniczny wartości 300 zł, za drugie 200 zł, za trzecie 100 zł.
Dodatkowo p. Elżbieta Bowdur, ślaska koordynator ECDL, przyznała vouchery na egzamin ECDL z modułu S10 "Podstawy programowania".
No i oczywiście, to co najważniejsze - chwała zwycięzcy!

Więcej szczegółów w "Regulaminie konkursu"